Pęczak z grzybami

Polska kuchnia w nowej odsłonie

Opis

Aromatyczny burger warzywny na bazie kaszy jęczmiennej z pieczarkami. Produkt wegański.

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt poddany został całkowitej obróbce cieplnej. Gotowy do spożycia po podgrzaniu. Przed i po otwarciu przechowywać w temperaturze 1-6oC. Należy spożyć do 12h po otwarciu.

Skład

kasza jęczmienna pęczak ugotowana 30%; pieczarki 20%; cebula biała; płatki owsiane; kasza manna(zawiera gluten); bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże); olej rzepakowy; natka pietruszki; przyprawa grzybowa 2% (grzyby suszone (borowiki, pieczarki), sól, aromaty naturalne, przyprawy); sól; przyprawy (w tym czosnek granulowany); zioła; olej rzepakowy do smażenia.

Może zawierać: soję, orzechy, seler, gorczycę, nasiona sezamu.

Tabela wartości odżywczych:
wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 719 kJ/ 171 kcal
Tłuszcz 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 27 g
w tym cukry 0,8 g
Białko 4,2 g
Sól 1,5 g

Ten produkt znajdziesz w zestawie: