Aromatyczny burger warzywny na bazie kaszy jaglanej z dynią i grillowaną papryką oraz oddzielnie zapakowanym sosem musztardowym. Produkt wegański.
Burger warzywny 52% [kasza jaglana gotowana 45%, dynia 33%, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), mąka kukurydziana, papryka grillowana 4% (papryka czerwona, olej rzepakowy), natka pietruszki, sól, chili płatki, pieprz, olej rzepakowy do smażenia]; sos musztardowy 48% [olej rzepakowy, napój sojowy (baza sojowa (woda, soja), cukier, węglan wapnia, sól, witamina D2, witamina B12), musztarda sarepska 1,4% (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, gorczyca czarna, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), musztarda słoneczna 1,2% (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, ocet winny, przyprawy), musztarda francuska 1% (woda, gorczyca biała, gorczyca czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizatory: guma ksantanowa, guma guar; przyprawy, barwnik: kurkumina), syrop klonowy, ocet winny, kurkuma, sól, pieprz].
Może zawierać: mleko, seler.
wartość odżywcza w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 534 kJ/ 126 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 1,3 g |
Białko | 4,0 g |
Sól | 1,2 g |